lauantai 26. maaliskuuta 2016

KELLOJEN PÄIVÄNÄ KOHTI KESÄÄ

Ensi yönä se tapahtuu: Kelloja siirretään tunti eteenpäin - kohti kesää!
Olen kokenut täällä kelloliikkeessä, että kyseisen toimituksen mielekkyys herättää meissä kaikissa jonkinlaisen ajatuksen,  puolesta tai vastaan.Minulle henkilökohtaisesti asia ei ole mitenkään erityinen, suuntaan tai toiseen.
- Onhan se ihanaa, kun aamulla on valoisaa, jopa aurinkoista, mutta viisikymppisen aamuvirkun biologinen kello ei niin vaan käännykkään kesäaikaan eli olen hereillä samaan aikaan kuin tänään tai eilen, näytti kello sitten mitä tahansa.
- Valoisan ajan piteneminen tuntuu upealta! Kävelylenkille lähteminen keväiseen, vaikkakin hämärtyvään iltaan tuntuu mielekkäältä ja rentouttavalta. Sohvan nurkkaan käpertyminen voittaa katuvalojen loisteessa lenkkeilyn.
- Kelloliikkeessä kellojen siirtäminen tuottaa extra-puuhaa:
Useampi sata kelloa käännetään kesäaikaan. Se ei suju ihan hetkessä.
- Jotkut asiakkaistamme ovat kuin iloiset muuttolinnut: Keväällä ja syksyllä palataan kellosepän "vastaanotolle" siirrättämään kello oikeaan aikaan. Kuulemma kotona ohjeita on tavailtu mutta siitä huolimatta siirto ei onnistu. Kellosepältä asia hoituu hetkessä.

Mutta mikä parasta: Siirrytään kohti kesää!!

Tänään 26.3.2016 on kansallinen KELLOJEN PÄIVÄ. Suomen Kelloseppäliitto kannustaa meitä yrittäjiä korostamaan kellojen, ajan ja kellosepän työn merkitystä kyseisenä päivänä.
"Vaikka aikaa pidetään itsestään selvyytenä, ilman kelloja ei voi tietää ajan kulkua. Teknisesti monimutkaisten kellojen toiminta ei ole itsestään selvää, vaan taustalla on kosolti kellosepäntyötä niin laitteiden valmistuksessa kuin huolloissakin."

Koko Eurooppa siirtyy kesäaikaan maaliskuun viimeisenä sunnuntaina kello 1.00 GMT. Suomessa kellojen siirto kesäaikaan tapahtuu kello kolme aamuyöstä 27.3.2016, joka on samalla myös pääsiäispäivä. Siirtymä kesäaikaan tehdään aina sunnuntain vastaisena yönä, jotta se aiheuttaisi mahdollisimman vähän häiriötä aikatauluille.
Yleinen muistisääntö on, että kelloja käännetään aina lähemmäksi juhannusta eli ”aina kesää kohti”. 

Ja melkein unohtui - HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti