perjantai 3. lokakuuta 2014

VIIME VIIKON KUULUMISET

Lokakuu on alkanut - syyskuun aikana en saanut aikaiseksi riviäkään!!.
Oli niin paljon kaikenlaista mukavaa tohinaa.

Kellot kierrätykseen!
Syyskuun kellonvaihtoviikot päättyivät juuri. Kierrätettäviä kelloja on kerääntynyt taas melkoinen määrä! Kierrätettäväksi tuotujen kellojen kasat kertovat siitä, että tämän päivän kuluttaja on erittäin valveutunut: Hän haluaa hävittää myös vanhat rannekellonsa asianmukaisesti.
Laitetaanpa kertauksena kellojen kierrätys:
- Täällä kelloliikkeessä poistamme kelloista paristot ja akut.
- Tumma, komea herrasmies noutaa hopeaoksidiparistot jatkokäsittelyä varten Italiaan.
- Akut toimitetaan ongelmajätteeksi.
- Kellon muut osat menevät metallikeräykseen jatkokäsittelyä varten.

Viime viikolla käväisin lomalla Pariisissa ja samalla tuli taas tutustuttua paikalliseen kello- ja korutarjontaan. Kellomallistoista olivat nailonrannekkeiset vaihtoehdot lähes kadonneet?!
Kevyt välipala.
Koruissa, vaatteissa, laukuissa ja jalkineissa oli paljon kultausta. Aitoa kultaa oli lähinnä sormuksissa. Ei se kulta mihinkään kadonnut ole!

Kahtena iltana sain osallistua mieheni avecina illallisille -  vieruskaverini olivat optisen alan messuilla Pariisissa, kuten myös mieheni Tapsa. Pöytäseurue koostui useasta Euroopan kansalaisuudesta. Kaikilla oli samat kokemukset kerrottavanaan: Taloustilanne on erittäin haasteellinen, ostovoima on heikko ja loppua sille ei ole näkyvissä. Eipä olla aiemmin tästä aiheesta tarvinnut illallisilla keskustella, mutta tällä hetkellä asia tulee esiin joka paikassa. 

Kokouksen menu.
Täytyy taas todeta, että lukioranska ei ole mennyt hukkaan!
Järjestin itselleni vierailun paikalliseen Rotary kokoukseen. Keskelle päivää ajoittunut
kokous kesti lähes kolme tuntia! Kokouksen aikana syötiin lounas usean viinilasillisen kera - välillä sihteeri soitti pöytäkelloa saadakseen osallistujat kuuntelemaan puhujaakin. Kokouksessa oli myös muita vieraita: Kolumbialainen pariskunta oli perustanut Kolumbiaan lasten adoptiojärjestön Rotarien rahoituksen tukemana. Mielenkiintoista kuultavaa - vieressäni istunut Paris Sud East -klubin sihteeri käänsi osan espanjankielisestä esityksestä englanniksi.

G & T
Georgia ja äiti #3
Viikon kansainvälinen ohjelma jatkui vielä kotona Suomessakin sunnuntai iltapäivään asti: Australiasta kotoisin oleva vaihto-oppilaamme Georgia oli palannut Suomeen esittelemään poikaystävänsä Tomin. Todella mukava, fiksu poika! Tomi oli kierrätetty saunassa ja uimassa Kuusistossa, kaupungilla, Georgian koulussa jne. Lupasivat tulla taas uudelleen, kun maassa on lunta ja kaupassa Mignon-munia. Nyt ei löydetty mistään.

Nyt pitää taas keskittyä oikeisiin töihin. Olemme päivittämässä kellomerkkivalikoimaamme. Siitä pian lisää;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti