sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kesäsää

Kellosepän vaihtaessa paristoja tulee asiakkaiden kanssa jutusteltua kaikenlaista. Päivän sää on kelloliikkeen keskusteluaiheiden kestosuosikki. On sitten kesä tai talvi, syksy tai kevät, niin aiheesta riittää puhuttavaa ja monenlaisia näkökulmia.
Viime viikkoina on käyty keskustelua koleasta ja kosteasta ilmasta. Eniten surettivat ne pienet Samppalinnan maauimalan uimakoululaiset; lämpötila + 11 ja vesisadetta.
Kesällä keskustelunaiheita löytyy myös lomailusta. Mökkeily, kalastus, matkailu, kesäteatterit, kesäjuhlat - listaa voisi jatkaa vaikka kuinka paljon. Matkakohteet ovat olleet todella eksoottisia ja uniikkeja, ei mitään teneriffoja.
Kerrottakoon, että todelliset kesäkelit alkavat tänään, sunnuntaina, aloittaessani kahden viikon mittaisen kesäloman.

Siirtyessäni kellokauppiattareksi vaihdoin seitsemän viikon palkallisen loman muutaman viikon palkattomaan. Viime vuonna, kun olin ensimmäistä kesää kelloliikkeessä, en uskaltanut lomailla lainkaan. Pelkäsin unohtavani jotain tärkeää, juuri opittua; siihen ei ollut varaa. Tunsin olevani erinomainen, suorastaan supernainen. Lomailu oli yliarvostettua... kolme ja puoli lomapäivää riittivät minulle.
Mutta kun talvi ja pimeys koittivat, ei löytynyt ainuttakaan valokuvaa tai muistoa mielenvirkistykseksi. Ainut muistikuva kesästä oli Naapurin rouvan kanssa tehty uintireissu veneen perästä Korpoströmissä ja lättyjen paistaminen vanhassa kalavajassa Brunskärissä. Niillä sitten mentiin läpi pimeän talven.

Nyt todella odotan lomaa.
Kelloliike on suljettu 7. - 22.7.2012.

2 kommenttia:

  1. Oikein aurinkoista ja rentouttavaa lomaa! Ja vaikkei aurinko paistaisi niin loma on aina loma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Terveisiä Maarianhaminasta. Loma on tuntunut lomalta, vaikka se ennustamani helle ei tullutkaan.

      Poista