maanantai 25. huhtikuuta 2016

VIRKEÄ 85-VUOTIAS KELLOLIIKE SALONEN

Kyllä vanhakin voi olla virkeä!
Keskiviikkona 20.4.216 tuli kuluneeksi jo 85 vuotta siitä, kun kelloseppä Väinö Salonen avasi kelloliikkeen nykyiselle paikalleen Satakunnatielle; katuosoite oli silloin Sultsinkatu 1 (Maakunta-arkisto 2012).
Tässä talossa on siis ollut kelloseppä jo 85 vuotta: Väinön poika Ilkka Salonen jatkoi isänsä jalanjäljissä 1960-luvulta aina kuolemaansa asti (2010).
Salosen perikunta myi kelloliikkeensä minulle tasan 5 vuotta sitten. Samaan aikaan kelloliikkeen takahuoneeseen, "Ilkan suuriin saappaisiin" löytyi uusi, nuori kelloseppä, Antti Itähaarla.

Muutoksista huolimatta Kelloliike Salosen pitkäaikaiset asiakkaat eivät ole meitä hylänneet tai unohtaneet, kun kellossa ilmenee vikaa tai lahjaksi tarvitaan kello tai koruja. Näiden 5 vuoden aikana olen saanut kuulla asiakkailta kymmeniä, ellen jopa satoja mahtavia tarinoita kelloliikkeen 85-vuotiselta taipaleelta. Kiitos siitä, sillä en koskaan tavannut edeltäjääni, Ilkka Salosta, mutta tarinoiden jälkeen tuntuu, että olemme pitkäaikaiset tuttavat.
Olemme viiden vuoden aikana saaneet myös erittäin  paljon uusia kanta-asiakkaita - ja mikä parasta, myös nuorisoa. He ovat löytäneet rannekellon uudelleen. Etenkin isovanhempien vanhat, mekaaniset perintökellot ovat löytäneet uudet käyttäjät.



Olemme siis tällä viikolla toimineet uusin voimin tasan 5 vuotta. Ostettuani kelloliikkeen tarvittiin pieni remontti ja kelloliikkeen ovet avautuivat uudelleen 27.4.2011. Siinä hässäkässä ei vielä tiedetty, että kelloliike täytti samaan aikaan 80 vuotta. Mutta nyt se tiedetään, kuten myös se, että meillä asioivat kaikki Turun ja ympäristökuntien iloiset, mukavat ja hyväntuuliset asiakkaat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti