Klo 12-17 välisenä aikana kelloliikkeessä asioi reilusti yli 100 asiakasta vanhat ja vähän uudemmatkin kellot matkassa mukana. Oli todella mahtavaa nähdä ja todeta, kuinka paljon vanhojen kellojen tarinat kiinnostavat uusia sukupolvia.
Näimme päivän aikana upeita harvinaisuuksia mutta myös yleisempiä, klassisempia malleja.
Kiitos kaikille paikalla olleille pitkistä hermoista jonon tiiviissä tunnelmassa - toivottavasti kaffe ja pulla maistuivat.
Suomalaiselle, maailmallakin laadukkaaksi todetulle kellosepän työlle on edelleen tarvetta ja kysyntää. Vanhoille kelloille on löytynyt uudet käyttäjät, uusi sukupolvi, joka haluaa kulkea isopapan vanha, kunnostettu automaattikello ranteessa, tai moderni koti, jonka seinää koristaa mummun ja vaarin vanha, häälahjaksi saama raksuttava seinäkello.
Päivän aikana kolme kelloseppää tutki, arvioi ja selvitti useiden vanhojen kellojen tarinan, mm. seinäkellojen.
Päivää jatkettiin vielä toisella näkökulmalla:
Illalla Watch Service Finland Oy:n kellosepät Antti Vaherno ja Antti Kuitto jatkoivat työpäiväänsä kertomalla Turun alueen akviivisille kelloharrastajille mekaanisten rannekellojen huolloista. Pelkästään kellomiehistä koostunut porukka esitti kysymyksiä ja sai toivottavasti uutta infoa harrastuksensa tueksi. Keskusteluissa käsiteltiin huoltojen välejä, saatavuutta, kunnossapitohuoltoja ym. kellojen elinkaareen ja arvoon vaikuttavia asioita.
Paikalla oli myös Hirsch- rannekkeiden Suomen edustaja Juha Tuikka, joka kertoi Hirsch rannekevalmistuksen tarinan historiasta nykypäivään sekä asiaa ja ohjeita rannekkeiden huolloista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti