torstai 3. syyskuuta 2015

HERÄTYSKELLOA KAIVATAAN...

Tuo on tuttu repliikki asiakkaan astuessa kelloliikkeeseen.
Seuraavaan hengenvetoon hän epäilee, että mahtaako kukaan muu enää käyttää herästyskelloa, kun kännykkä löytyy jo jokaiselta.

Todellisuudessa yksi eniten myymmämme tuote elokuussa 2015 oli herätyskello.
Valikoimamme on laaja, koko seinällinen pirinää, piipitystä, torkkua, liukuvaa viisaria, pyöreää, kulmikasta - designia ja merkkivalikoimaa unohtamatta.

Useimmat herästyskellon ostajat hakevat vanhan, rikkimenneen kellon tilalle uutta tai vanhan raksuttavan kellon tilalle hiljaista eli liukuvalla sekuntiviisarilla toimivaa mallia.
Sen jälkeen mietitään muotoilua ja väritystä; mikä sopii yöpyödälleni ja matsaa makuuhuoneen sisutuksen sävyihin. Kulkeeko kello mukana reissulla tai toimiiko arjen apulaisena vain kotona? Sen vuoksi pohditaan myös herätyskellon kokoa.

Tärkeä seikka on myös "luettavuus" pimeässä eli palaako valo koko ajan tai napista painamalla. Sitä voi testata kelloliikkeen säkkipimeässä wc:ssä (aikakone suoraan 1970-luvulta).
Soittoäänen voimakkuutta kokeillaan samalla,  kun valitaan piippaukset tai pirinä.
Oman ryhmänsä muodostavat mekaaniset eli vedettävät herätyskellot, jolloin ei voi puhua enää pirinästä; se on räminää. Kellot ovat ulkomuodoltaan nostalgisia - mutta haasteena on usein kellon vetäminen: Se vaatii voimaa ja muistia kerran päivässä, jos haluaa herätyksen toimivan ajallaan.









Olen jossain vaiheessa aiemmin sivunnut samaa aihetta mutta nyt tämä postaus on omistettu kokonaan herästyskellolle. Se herättää niin paljon keskustelua ja pohdintaa päivittäin, että se on ansainnut ihan oman päivityksen.