sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

KESÄAIKAAN!

Naapurin kaa hiihtämässä.
Taas on se hetki vuodesta, kun kellot siirretään kesäaikaan ja Kelloliikkeessä tehdään töitä kynnet verillä sanan varsinaisessa merkityksessä. Ja akryylikynsillä se homma ei onnistu lainkaan (kokemusta on siitäkin).
Kesäaikaan siirtyminen on herättänyt monensävyistä keskustelua kuluneen viikon aikana, joista suurin osa on ollut siirtymistä vastaan. Perusteluna on ollut arkirytmin sotkeutuminen.
Enpä voi itsekään väittää olevani ensimmäisinä aamuina siirrosta innoissani mutta toisaalta kevätiltaan tulee kerta heitolla tunti lisää valoisaa aikaa, jonka voi hyödyntää ulkoilemalla; uuh, ihana suomalainen murtomaahiihto! Sitä kun voi harrastaa, vaikka on venäyttänyt selkänsä salibandyssä.

Taas on postaaminen jäänyt vähiin ja tällä kertaa kiire tai jutun puute ei ole ollut syynä. Nyt syyllinen löytyy internetyhteyden pätkimisestä. Kelloliikkeen nettiyhteys on kuin siinä tv-mainoksessa, jossa nuori mies opettelee autolla ajoa. Monta tekstiä on aloitettu ja ehkä ne joskus tulee kirjoitettua loppuunkin, mutta hermo menee kun tallennukset eivät toimi!



Kevätaurinko paistaa taas ja yrittäjällä on vapaapäivä, joten nyt on hiihtolenkin paikka. Sen jälkeen on vuorossa pääsiäisjälkiruoan ja -kakun valmistus eli taikinaterapiaa.
Aurinkoista pääsiäistä!

torstai 14. maaliskuuta 2013

KELLOT KIERTOON!

Yhtä varmasti kuin keväällä saapuvat muuttolinnut alkoi kelloliikkeessä taas perinteiset kellonvaihtoviikot. Koko maaliskuun ajan hyvitämme 30€ -60€ mistä tahansa, rikkinäisestäkin rannekellosta, kun ostaa uuden SEIKO rannekellon.

Moni asiakas on talven aikana kertonut pöytälaatikkoon unohdetuista, rikkinäisistä rannekelloista, joille ei ole enää mitään käyttöä. Valveutuneet asiakkaamme ovat etsineet ohjeita kierrätysoppaistakin mutta niissäkään ei ole kelloille omaa ohjetta.  

Kelloliike Salosella ja kellonvaihtohyvityksellä on pitkä, yhteinen historia. Tarinoiden ja vanhojen lehtimainosten perusteella vaihtohyvitys on kuulunut liikkeen toimintamalliin jo vuosikymmenien ajan. Aikoinaan hyvityksen on saanut myös seinäkelloista.
Mitä niille sadoille vaihtokelloille on aikoinaan tapahtunut? Sitä tarina ei valitettavasti kerro. 
Nykyään kaikki rannekellot kierrätetään tämän päivän säännösten mukaisesti. Hopeaoksidiparistot poistetaan ja ne noudetaan säännöllisin väliajoin Italiaan jatkokäsittelyä varten. Muut paristot ja akut toimitetaan niille osoitettuun kierrätyspisteeseen, kuten myös muut osat kellosta, jatkokäsittelyä varten.

Peppi ja Casiot
Ensimmäisen kellonvaihtoviikon aikana kelloliikkeen ilme on suorastaan kirkastunut apuna häärineen Pepin toimesta. 8.-luokkalainen Peppi on suorittamassa TET-jaksoaan ja ollut todella tehokas apulainen. Uudet, ohjelmoitavat kellot ovat kääntyneet aikaan ihan hujauksessa ja Satakunnantien pöly ja noki ovat saaneet kyytiä. Kiitos!

lauantai 2. maaliskuuta 2013

JACOB JENSEN CLOCKS

Wall Clock
Kevään ensimmäiset uutuudet ovat saapuneet kelloliikkeeseen.

Seinälle ripustettiin upouudet, tanskalaiset Jacob Jensen designkellot.

Jacob Jensen on tunnettu tanskalainen muotoilija, joka on antanut luovuutensa päivittäisen elämän välineiden ja tuotteiden uudelleen muotoiluun jo vuodesta 1958. Perusprinsiippinä on "less is more". Samalla skandinaavisen muotoilun tiellä on jatkanut Jacob Jensenin poika Timothy Jacob Jensen.
Kellojen lisäksi arjen luksusta löytyy mm. palovarottimissa, silmälasin kehyksissä, keitttiökalusteissa: www.jacobjensen.com

Wake Up Clock
Kelloliikkeen valikoimassa on nyt Jacob Jensen seinäkelloja, pöytäkello ja herätyskelloja. Niiden muotoilu on klassista, puhdasta, yksinkertaista. Materiaaleiksi on valittu muuta kuin muovia.






World Time



Hymyn huulille saa katsoessaan malliston
World Time seinäkelloa.
Sen koko on 380 x 497 x 12mm.
Siinä on viiden kaupungin ajat ympäri maailman ja se hauskuus ja yksilöllisyys tulee siitä, että kellotauluihin voi valita kaupungit omien tarpeiden mukaan. Meillä kelloliikkeen seinällä on
New York-London-Turku-Tokio-Los Angeles.

Classic Desk Clock